Kamis, 19 November 2015

Perubatan Asli Untuk Sakit Otot - Pergi ke Dapur Anda!

Perubatan Asli Untuk Sakit Otot - Pergi ke Dapur Anda!

Terdapat banyak atas gel kaunter, tablet, losyen, dan lain-lain yang mendakwa untuk membantu dengan bantuan otot. Sesetengah daripada mereka adalah cukup baik untuk masa yang singkat, yang lain mempunyai kesan sampingan seperti membakar kulit atau mempunyai bau berat yang bermaksud kebanyakan manusia tidak mahu berjalan-jalan atau pergi kerja berbau seperti mentol. Jika anda seperti saya dan berjuta-juta orang lain di seluruh dunia dan anda sedang mencari ubat semula jadi untuk otot melegakan kesakitan maka anda telah mendarat di tempat yang betul. Ini perubatan semula jadi adalah lebih daripada mungkin betul-betul di dapur anda, adalah palang pintu jauh lebih murah daripada mana-mana lebih ubat kaunter, tidak akan terbakar atau meninggalkan tanda-tanda merah pada kulit anda, dan tidak membawa apa-apa bau - dan ia adalah amat berkesan untuk beberapa jenis penyakit lain juga.

Menurut NutraIngredients:

"The rizom tumbuhan halia (Zingiber officinale) adalah sumber yang kaya dengan antioksidan, termasuk gingerols, shogaols, zingerones dan derivatif ketone lain ... sakit mengurangkan kesan halia adalah biologi munasabah dengan kedua-dua in vitro dan in vivo kajian haiwan menunjukkan kesan yang daripada gingerols, shogaols dan zingerones pada sebatian keradangan. "

Bagi banyak bertahun-tahun halia telah diketahui untuk itu penggunaan ubat-ubatan dalam mengurangkan loya, sakit perut, dan pening. Ia juga menempatkan penggalak sistem imun dengan ciri-ciri anti-radang dan melegakan kesakitan, dan dalam kajian terkini telah didapati untuk menggalakkan kesihatan kardiovaskular.

Kajian Kes

Dalam satu kajian rawak, peserta telah diberikan sama ada dua gram makanan tambahan halia mentah atau terawat haba, atau plasebo, selama 11 hari berturut-turut. Mereka kemudiannya mempersembahkan senaman berat untuk mendorong "kecederaan otot sederhana 'untuk lengan. Kesakitan dan keradangan peringkat telah dinilai selama tiga hari selepas itu.

Hasil kajian menunjukkan bahawa walaupun kedua-dua jenis halia menghasilkan keputusan yang baik berbanding dengan plasebo, halia mentah mengurangkan kesakitan sebanyak 25 peratus dalam tempoh 24 jam. Bentuk terawat haba mengurangkan kesakitan sebanyak 23 peratus dalam masa 24 jam. Dengan bukti ini, adalah mungkin bahawa ubat semula jadi untuk sakit otot terletak betul-betul di dapur sendiri seseorang?

Adalah dipercayai bahawa kandungan antioksidan yang kuat gingerols, shogaols, zingerones dalam halia mempunyai ciri-ciri anti-radang dan analgesik yang sama dengan bukan steroid ubat anti-radang.

Ginger - Terapi TERBAIK untuk Loya, Demam Pagi, mabuk, Sejuk dan selesema!

Demam pagi berpengalaman dalam 80 peratus daripada wanita mengandung. Halia terbukti lebih berkesan ke arah demam pagi atau mana-mana keadaan loya lain yang berkaitan daripada vitamin B6 atau plasebo. Ini perubatan semula jadi juga sangat berkesan untuk mabuk dalam kedua-dua orang dan anjing, dan juga sejuk dan selesema gejala seperti rongga sinus sesak dan membran mukus sakit.

Saya perlu mengatakan bahawa dari perspektif peribadi ini adalah sangat benar. Halia adalah penyelamat hidup saya semasa kedua-dua kehamilan saya, ia juga merupakan penyelamat kehidupan untuk anak anjing saya yang mengalami mabuk, dan selama 5 tahun saya lama juga akan mendapatkan kereta sakit jika dia berada di dalam kereta untuk lagi daripada satu jam . Dalam ketiga-tiga situasi ini halia adalah pemenang sebenar.

Walau bagaimanapun, bagi wanita hamil terdapat tempat-hati apabila ia datang kepada halia. Tidak lebih kerana ia! Makanan tambahan halia, teh dan serbuk minuman yang tidak boleh dimakan dalam kuantiti yang tinggi oleh wanita hamil, kerana perkembangan janin boleh dirosakkan. Perkataan utama di sini ialah, "kuantiti yang besar." Penggunaan halia dalam kuantiti yang sederhana adalah selamat untuk wanita mengandung. Adalah lebih baik untuk menggunakan halia segar yang bertentangan dengan serbuk dan makanan tambahan.

Sekarang kita boleh menambah kepada senarai di atas halia sebagai ubat semula jadi untuk sakit otot.

Cara-cara untuk Ambil Halia segar

1. segar dan semulajadi - mencincang satu sudu teh halia menjadi kepingan kecil dan menelan dengan air. Ini adalah cara yang paling berkesan, mujarab dan murah. Untuk melegakan kesakitan otot ini mungkin cara yang terbaik untuk mengambil halia sebagai melegakan kesakitan.

Untuk membantu mengurangkan kesesakan rongga sinus menggunakan 1/2 sudu teh halia Juiced dalam sudu madu mentah Manuka, dua kali sehari. Saya memberikan ini kepada keluarga saya apabila mereka mempunyai sejuk dan selesema dan ia berfungsi lebih baik daripada mana-mana lebih ubat kaunter yang pernah saya digunakan.
Untuk melegakan membran mukus menggunakan 2 tbls jus lemon segar dalam secawan air mendidih dengan 1 sudu teh jus halia. Gunakan seperti yang diperlukan.
2. Masak-memasak - Ginger menawarkan rasa indah apabila tumis dengan sayur-sayuran, daging atau ikan. Gunakan minyak bijan sedikit, anda sayur-sayuran kegemaran dan secubit garam. Tumis ringan - tidak lebih masak.

3. Minuman - Seperti teh yang panas atau teh ais. Gunakan 2-3 keping halia dalam air panas. Membolehkan untuk duduk selama beberapa minit. Tambah madu untuk memaniskan jika anda mahu. Untuk teh ais menggunakan teh yang panas lebih kuat dan tambah ais dan air sejuk. Sentuhan pudina dalam kedua-dua panas dan ais teh menambah rasa yang menyegarkan tambahan.

Jadi untuk penyakit biasa seperti sakit otot dari kecederaan, sejuk dan selesema, loya, dan mabuk mempertimbangkan halia sebagai pengganti kepada lebih ubat kaunter. Jika anda hamil pastikan anda menggunakan halia secara sederhana dan tidak lebih kerana ia. Ambil ia lurus dengan air, masak ringan atau mengambil ia sebagai teh untuk ubat semula jadi untuk sakit otot.

Resipi untuk Ginger Syrup

Tidak ada komentar:

Posting Komentar